Menu

Loney Dear | Under Bar Himmel

Örebro

Spelgården Wadköping, Örebro
söndag, 4 augusti 2024 kl:17:00

Loney Dear firar 20 år som artist och är aktuell med ett rykande färskt album. Vi är stolta att välkomna detta musikunder till vår mysiga scen Under Bar Himmel. Detta kommer bli en sommarkväll att minnas.
DATUM & PLATS
Söndag, 4 augusti, 2024. Spelgården, Wadköping.
TIDER:
17:00 - Område öppnas.
Mat- och dryckesservering (Öl/cider/vin/alkoholfritt), Djs, Häng m.m.
20:00 - Loney Dear.
22:00 - Område stänger.
LONEY DEAR
I deras mytiska studio på västra Södermalm har Emil Svanängen och vapendragaren Emanuel Lundgren spelat in nya Loney Dear-albumet ”All Things Go”, som släpptes 19 januari. Återigen har de båda skapat ett säreget sound där Svanängens röst och själfulla melodier står i centrum; intimt och vidöppet, upplyftande och hjärtekrossande.
Loney Dear, som i år firar 20 år som artist, har genom åren framträtt i olika skepnader; alldeles själv, med litet band, med stort band, med jazzensemble, med symfoniorkester och blåsarsymfoniker – de sistnämnda alltid med egna arrangemang. Senaste albumet ”A Lantern and A Bell” från 2021 gjordes som TV-konsert i Atlantis-studion där Helen Sjöholm gästsjöng på ”Hulls”.
Om Loney Dear:
Är sångaren, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Emil Svanängens egenartade musikprojekt där klassiskt låtskrivande möter komplexa produktioner. Peter Gabriel har utnämnt honom till Europas svar på Brian Wilson. Tidigt 00-tal kom Loney Dear fram med egenhändigt framtagna CD-r-släpp och ryktet om hans egensinniga skapande spred sig. Han slog nästan igenom över en natt då han sajnades av den legendariska labeln Sub Pop och sedermera Parlophone.
MAT, DRYCK & AKTIVITETER
Vi kommer, vår vana trogen, att samarbeta med lokala aktörer för servering av både mat och dryck. Det kommer bli magisk stämning på plats med dekorationer och gästande Dj’s vid varje tillfälle och riktigt trevligt häng. Det är inte tillåtet att ta med egen förtäring eller dryck in på området. Evenemanget är kontantfritt, vi tar endast emot betalning via swish/kort.
TILLGÄNGLIGHET
Spelgården i Wadköping är rullstolsanpassad med bra platser samt god tillgänglighet till samtliga aktiviteter som erbjuds. Köp biljetter som vanligt men maila till oss i förväg så att vi kan förbereda plats för dig och ditt sällskap (info@kexxkultur.com)
ÅLDERSGRÄNS
Under Bar Himmel har 18 årsgräns
HITTA HIT
BIL - Runtom skytteparken och öster finns en hel del parkeringar för dig som åker bil. Därefter en kort promenad till Spelgården.
GÅNG/CYKEL - Att gå eller cykla genom Stadsparken rekommenderas starkt. Ta gärna en vända genom mysiga Wadköping när du ändå är här
SUPERPRIS PÅ HOTELL I ÖREBRO
Under Bar Himmel samarbetar med Clarion Hotel på Kungsgatan. Här bor både våra artister och många av våra besökare. Clarion Hotel Örebro ligger på restaurangtäta Kungsgatan i Örebro. Med 300 meter till slottet och en kort promenad till historiska Wadköping bor du så centralt det går.
MAILA FÖR BOKNING: cl.orebro@strawberry.se
Länk till hotell: https://shorturl.at/ahotF
TÄNK PÅ
Tänk på att anpassa kläder efter vädret. Paraply är ej tillåtet pga att det skymmer sikten för personen bakom. Använd hellre regnkläder eller regn-poncho.
Under Bar Himmel arrangeras i samverkan med BILDA. Presenteras av och i samarbete med: Kexx Kultur, Wadköping, Clarion Hotel Örebro, Gustavsvik.

Datum / Tid

söndag, 4 augusti 2024 kl: 17:00

Plats

Örebro, Spelgården Wadköping, Örebro

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad